World Rally Championship

shutterstock_246262342

Hvilken turnering som er den største innen rallysporten er helt udiskutabelt. Det er absolutt ingen turneringer som kan måle seg med World Rally Championship (WRC) i prestisje og interesse. WRC er det samme for rallysporten som VM er for fotball.

WRC er en serie av rallyløp som til slutt ender opp med å ha en vinner på sjåførsiden og på fabrikksiden. Vanligvis består serien av 13 løp som går over tre dager hver, noe som gir hele mesterskapet en varighet på 39 dager med effektiv kjøring. For alle som liker fart, spenning og motor er dette rett og slett som å ha julaften gående i 39 dager.

I løpet som går i 2015 er det franske Sebastien Ogier, som kjører for Volkswagen, som er regjerende mester. Løpene går i Monte Carlo, Sverige, Mexico, Argentina, Portugal, Italia, Polen og Finland. Regjerende mester Ogier ser ut til å sikre seg en ny tittel, da han foreløpig leder serien sammenlagt. Litt morsomt for oss nordmenn er det jo at vi har en nordmann på tredjeplass og en på fjerdeplass, nemlig henholdsvis Mads Østberg og Andreas Mikkelsen.