Veteranbiler og poker – en drømmedag

Mennesker som eier veteranbiler liker å samles for å leve ut drømmer sammen og for å omgås likesinnede. Bilmotorene bråker, det lukter eksos og alle går og beundrer hverandres biler. Mange deltar gjerne også på såkalte «poker runs» sammen, og de kjemper om å ende opp med den beste pokerhånda når dagen er over. Men hva er egentlig et poker run, og hva har det med veteranbiler å gjøre?

Hva er «poker run»?

Et poker run går ut på at mennesker samles med gamle biler, motorsykler, sykler eller andre kjøretøy for å delta i et slags løp. Alle deltakerne kjører til forskjellige stopp i fremkomstmidlene sine, og på hvert eneste stopp skal de trekke et nytt kort. Når de endelig kommer til siste stopp er det om å gjøre å ha den aller beste pokerhånda. Såkalte poker runs er svært populære, og er det nok deltakere blir det ofte en slags folkefest, både til lands og til vanns.

Få den beste hånda

Selv om dette i stor grad er et sjansespill som baseres på flaks, anbefales det at du leser deg opp på alt som omhandler poker og de ulike hendene du kan sitte igjen med. Les reglene, slik at du sitter igjen med mer kunnskap enn mange av de andre som deltar. På den måten vet du hvilke kort du burde sikte etter, du kan opparbeide deg et skikkelig pokeransikt og viktigst av alt – du kan se om andre bløffer eller ikke.

Kos deg

Et poker run kan virke seriøst, og det er gøy å vinne, men du skal ikke være lei deg om du taper heller. Å kjøre rundt i veteranbilen din sammen med andre likesinnede er ganske fantastisk, både med og uten gode kort på hånda.