Rally

shutterstock_143797141

Når mannen i gata får høre ordet «motorsport» er nok rally den grenen som dukker fortest opp i hodet til vedkommende. Ikke så rart kanskje, all den tid rally faktisk er en av de aller største grenene innen motorsport. Faktisk kan nok rally karakteriseres som en av de mest populære publikumssportene som finnes på verdensbasis.

Petter Solberg – rallykongen

En del av æren for at rally er såpass utbredt og populært i Norge skal nok Petter Solberg ha. En periode var han tilnærmet nasjonalhelt, særlig i i perioden rundt 2003. Da ble han nemlig tidenes første nordmann som ble verdensmester i rally. Etter dette ble han også verdensmester i rallycross i 2014, noe som gjorde han til den første som har blitt verdensmester i begge disipliner.

En annen ting som har gjort rally veldig populært er nok at mange folk har hatt et forhold til sporten gjennom spill på PC ellet TV. Det er ikke så rent så som har tilbrakt ganske mange timer foran skjermen i et forsøk på å bli verdens ubestridte mester i Rally. Slikt vekker selvsagt også interessen for sporten slik den utøves i virkeligheten.

Rally eller rallycross – hva er forskjellen?

Mange utenforstående har en tendens til å blande sammen de to disiplinene rally og rallycross. Utfra navnelikheten er dette forståelig, men det er altså ganske stor forskjell mellom de to. Rally er en sport som foregår på avstengte veier, og konseptet er at man på denne veien skal kjøre fra et punkt til et annet. I tillegg til sjåføren sitter det også en kartleser i bilen. Rallycross er en disiplin som foregår på en spesialbygget bane der man kjører flere runder. De to disiplinene er altså ganske forskjellige. Den eneste likheten er egentlig at man kjører spesialbyggede biler i begge. Men det er likevel slik at de som er interessert i det ene gjerne har en viss interesse for det andre også.

Det er en del ferdigheter som kreves for å ha et vellykket rallyløp. Det viktigste er selvsagt at man har en bil som holder mål. Ingen sjåfør er bedre enn bilen han kjører, og i rally brukes det spesialbyggede biler. En stor del av sporten handler altså om forarbeidet i form av bygging av bilene. Når man har en god bil kreves det selvsagt en sjåfør som er i stand til å håndtere denne. Til slutt kreves det at man har en god kommunikasjon mellom kartleser og sjåfør, og at disse kjenner hverandre godt nok til at de er i stand til å kommunisere kort og effektivt. I rally går det tross alt bokstavelig talt fort i svingene.

Rallysporten har også blitt en god arene for markedsføring av bilfabrikanter. Det er nemlig de kjente fabrikkene som primært lever av biler til privatmarkedet som også leverer biler til rallysporten. Når en fabrikant klarer å dominere rallyverdenen en stund er dette selvsagt ekstremt god reklame. Noen av fabrikantene som har klart å gjøre seg veldig bemerket innen rally er Subaru, Citröen og Renault. En god illustrasjon er at salget av Subaruer i Norge tok seg høyt opp i tiden etter at Petter Solberg ble verdensmester i 2003.