Formel 1

formel 1

Noe av det fineste å følge med på innen motorsport er selvsagt Formel 1 eller Formula One som de kaller det på engelsk. Her kan du følge den nyeste bilteknologien vise seg på veien sammen med de beste sjåførene som har med seg de beste lagene av trenere, bilmekanikere og ingeniører.

En av de vakre byene som gjerne arrangerer Formel 1 er Barcelona i Spania. Denne vakre byen ved Middelhavet ligger ikke så langt fra den franske rivieraen, eller fra Alfa Romeos vugge Italia. Her merker du at interessen for Formel 1 ligger høyt oppe. Du kan nå vinne en tur til denne flotte byen, nyte fotball, dristig arkitektur eller døse på stranden med byen i ryggen og Middelhavet foran deg. Byen med katedralen som aldri blir ferdig har noe for enhver enten du er interessert i sport, fest, biler, design, arkitektur, shopping eller strandliv.

Har du ikke fulgt Formel 1-løp før, så har du faktisk gått glipp av konkurranser av ypperste klasse innen motorsporten. Det er FIA, Det internasjonale bilsportforbundet, som arrangerer og styrer konkurransen som blir arrangert hvert eneste år. Eventyret begynte på 1950-tallet, og det var da Alfa Romeo for alvor satte navnet sitt blant de øverste innen bilbransjen. Alfa Romeo glimret med sin fart, stil og eleganse, men mest av alt med sin ingeniørkunst.

Og siden 1950-tallet har ingeniørene higet etter å få verket sitt øverst på Formel 1-pallen. Det er her de kan vise hva de kan og mestrer. Sjåførene får selvsagt heder og ære for sine ferdigheter, lagene får heder og ære for sine individuelle ferdigheter, men i Formel 1 er det bilene som er de virkelige stjernene og som er det som skal vises frem.

Og nå kan du altså vinne en tur til Barcelona mens du følger med på Formel 1 – hvor herlig er ikke det? Lykke til!