Bilkonstruktører innen rally

shutterstock_247318849

Det er selvsagt svært prestisjefylt for bilkonstruktørene å ha suksess med sine modeller i rallyverden, og da særlig i løp som WRC og Rally Dakar. Mange av de kjente bilmerkene vi ser daglig på norske veier satser tungt på å være representert i rallysporten.

Regjerende verdensmester er…

Regjerende konstruktørmester i WRC er Volkswagen, og de er også bilen som regjerende verdensmester blant sjåførene kjører. Sånt sikrer selvsagt mye god reklame blant bilinteresserte verden over.

Den norske favoritten – Subaru

For oss nordmenn er det nok Subaru som er rallyfabrikanten over alle rallyfabrikanter, og det har selvsagt sammenheng med at det var dette merket Petter Solberg brukte da han ble verdensmester i 2003. Nærmere bestemt kjørte han en Subaru Impreza WRC. Ingen fabrikant vil vel la en slik sjanse gå fra seg, derfor selges en modell som er basert på Solberg sin Subaru Impreza WRC til privatmarkedet, nemlig Subaru Impreza WRX.

Andre fabrikanter som forbindes tett med rallysporten er merkene Skoda, Citröen og Ford. En av de viktigste grunnene til å nevne akkurat disse bilmerkene er at tidenes mest legendariske rallysjåfører, nemlig skotske Colin McRae, kjørte disse merkene før han brått døde i en helikopterulykke i 2007. Dette satte selvsagt hele rallymiljøet i sjokk, da han kanskje har vært like viktig for rallysporten som Muhammed Ali og Tiger Woods har vært for boksing og golf.